La música és una de les expressions més extraordinàries de l’ésser humà, ja que a través d’ella aconseguim transmetre de manera immediata diverses emocions que de cap altra manera no podríem transmetre. Al CEM Terrassa sabem que la música és un sistema complex de sons, melodies i ritmes que l’home ha anat descobrint i elaborant per tal d’obtenir una infinitat de possibilitats diferents, cosa que ha fet que tingui una gran importància per a l’ésser humà emocionalment, ja que ens permet expressar emocions, pors, alegries i altres sentiments molt profunds de tota mena. 

La música és una via d’expressió que ens permet canalitzar aquests sentiments i modifica el nostre estat d’ànim, cosa per la qual pot ser fins i tot terapèutica. Tal com passa amb altres formes d’expressió cultural, la música és un llenguatge ple de valors amb el que ens expressem i representem a través seu diferents sensacions, idees i pensaments. Així, és una eina de vital importància no només per la seva bellesa i valor estètic, sinó també com a suport a partir del qual els humans ens comuniquem amb els altres (i amb nosaltres mateixos).  

Una altra raó per la qual la música és important a la vida de les persones és que es tracta d’un fenomen que ens permet conèixer no només a l’individu que la compon, sinó també a l’oient o a les persones que en gaudeixen, fent possible reconèixer les seves preferències, el seu caràcter, la seva forma d’expressar-se o les seves preocupacions. La música és, per tant, una important part de la nostra identitat i ens ajuda a crear vincles i connexions amb els altres, fent-nos sentir inclosos en un grup i facilitant la nostra integració o interacció social

La transversalitat de la música a les nostres vides rau en el fet que forma part activa del nostre dia a dia, gairebé sense que ens adonem. La música està a tot arreu i influeix en nosaltres més del que ens pensem: a casa, mentre caminem pel carrer amb els auriculars, de viatge, a les pel·lícules i evidentment als concerts. La música té diversos beneficis en la nostra vida, tant de nens com d’adults, i és un component indispensable de la nostra realitat. 

A més, la música pot ser un important símbol cultural que estableix els estàndards i la identitat no només individual, sinó també comunitari, respecte als grups, tipus o gèneres de música que escoltem. Per això, aprendre a tocar un instrument musical pot resultar ser una gran eina que ens facilita adquirir habilitats que ens serviran per a millorar la nostra concentració, memòria i retenció de dades, però també estimularà la nostra creativitat, ens ajuda a alliberar tensions i expressar-nos a través d’un llenguatge nou, i ens facilitarà establir noves connexions amb els altres. Tot i que no es tracta només d’això, la música és un gran suport per a la nostra salut emocional, cosa que ens aporta grans beneficis com l’alliberament de l’estrès, fer-nos sentir més feliços i plens, i ens ajuda a dur a terme diverses tasques entre altres coses. 

Està clar que la música millora les nostres vides i per això aprendre a desenvolupar-la és tan important a qualsevol edat. Si busques una escola de música a Terrassa on iniciar-te en el camí de la música i començar a aprofitar tots els seus beneficis, visita el CEM Terrassa on trobaràs el lloc ideal per començar a desenvolupar-te en l’àmbit musical. 
Aprofita les inscripcions obertes pel curs 2022-23 i apunta’t ara!