Grau Professional

Centre d'Ensenyaments Artístics Professionals de Música
 

Els estudis de grau professional són els ensenyaments reglats de música, amb un currículum desenvolupat segons el Decret 25/2008 del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Són la continuïtat dels estudis de nivell bàsic o elemental, conduents al Títol Professional de Música i consten de 6 cursos.

Per tal d’arribar a tots els alumnes, al CEM apliquem una metodologia respectuosa amb la diversitat de capacitats, interessos i motivacions. El nostre projecte educatiu permet als alumnes fer un aprenentatge significatiu, vinculant estretament els aprenentatges conceptuals i teòrics amb els pràctics. Així doncs, El CEM neix amb la voluntat de ser un espai  obert i integrador que afavoreixi l’aprenentatge artístic i musical.

HAS DE SABER…

Si estàs matriculat al CEM-GrauProfessional cursant algun dels sis cursos del Grau Professional, podràs convalidar assignatures d’ESO/batxillerat (accedint a la Simultaneïtat d’estudis d’ESO o de batxillerat amb estudis de música o de dansa). L’Institut d’Educació Secundaria de referència del nostre centre es l’INS Torre del Palau.

Especialitats

Com a Centre d’Ensenyaments Artístics Professionals de Música (CEAPM), al CEM – Grau Professional oferim un total de sis especialitats detallades a continuació. Les titulacions que es donen en cada especialitat són oficials i autoritzades pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Instruments d'Orquestra

Clarinet, Flauta Travessera, Oboè, Trompeta, Trombó, Fagot, Saxòfon, Trompa, Tuba, Percussió, Arpa, Viola, Violí, Violoncel i Contrabaix.

Música Antiga

Clavicèmbal, Flauta de bec, Instruments de corda polsada del renaixement i barroc, viola de gamba.

Música Tradicional

Flabiol i tamborí, Instruments de pua, Tenora, Tible, Acordió Diatònic, Instruments de doble canya (Gralla, dolçaina, xeremies) Sac de gemecs i Guitarra Flamenca.

Música Moderna

Guitarra elèctrica, baix elèctric i piano modern. Conveni amb tallerllarg

Instruments Polifònics

Piano i guitarra.

Pla d’estudis adaptat a l’alumne

El nostre pla d’estudis s’adapta a les necessitats de cada alumne tant pels músics amateurs, com pels que voldran prosseguir en els estudis superiors de música

Conjunts Instrumentals

Al CEM donem una importància molt gran als conjunts instrumentals i corals de l’escola. Per aquest motiu, potenciem que els nostres alumnes hi participin de forma activa.

Centre actiu

Perquè des del CEM creiem que els alumnes han d’experimentar la sensació d’actuar davant d’un públic des del primer moment. Per aquest motiu organitzem concerts, activitats i audicions adreçades a tots ells.

Seguiment tutoritzat

Tots els alumnes del CEM – Grau Professional disposen d’un tutor per a resoldre dubtes o inquietuds a més de tenir al seu servei tot l’equip de professors i de secretaria per ajudar-los i acompanyar-los.