La música és quelcom indispensable a les nostres vides. És un medi d’expressió universal que té molts efectes positius en l’ésser humà durant totes les etapes de la vida, però especialment durant els primers anys. És per això, que des de CEM, comptem amb un projecte educatiu que permet iniciar als infants al món de la música des de ben petits, des dels 3 anys amb el programa Andante i dels 8 als 28 mesos amb Músics Menuts. Músics Menuts, precisament permet gaudir i experimentar la música no sols al nadó, sinó també als familiars que l’acompanyen. És una activitat d’aprenentatge conjunta. 

En les següents línies us explicarem la importància d’aprendre música des de petits i quins són els beneficis més significatius. D’ençà que naixem, la música afecta el nostre cervell i, durant els primers passos de vida, ajuda al nostre desenvolupament cognitiu, social, motriu, emocional i del llenguatge. Aquest art és un element fonamental durant els primers anys de vida. El nen o nena comença a expressar-se i relacionar-se. Per això és tan important aprendre música des de petits com a eina d’estimulació cognitiva, sensorial, … Tot seguit veurem millor els beneficis que aporta si es comença a interioritzar i practicar des de ben petits:

Memòria i concentració

És obvi que si ens agrada una cançó mai oblidem la lletra. Quan l’infant posa atenció a la melodia i la lletra de les cançons, s’estimula la memòria i la concentració. És a dir, reconeix la melodia i pot reproduir-la. La música activa una part molt important del cervell i fa que la capacitat de concentració i memòria augmentin.

Relaxació i serenitat

Són molts els professionals de la medicina que afirmen que escoltar i aprendre música des de ben petits afavoreix a gestionar l’estrès i l’ansietat a mesura que el nen es va fent gran. La música ajuda a generar endorfines, l’hormona de la felicitat. En un món on tot va tan de pressa, la música és un factor que ajuda a saber parar i veure les coses amb perspectiva.

Autoconfiança i gestió de les emocions

Aprendre música des de petits pot convertir-se en un vehicle que ajudi a reforçar l’autoconfiança i a gestionar millor les emocions. El fet que l’alumne participi en concerts o agrupacions musicals, reforça la seguretat en si mateix i brinda l’oportunitat d’establir noves amistats i relacions.

Creativitat i imaginació

Tota activitat que estigui relacionada amb l’art, esdevé un impuls creatiu. Des que el nen està en contacte amb la música, augmenta la seva habilitat per desplegar altres matèries semblants com la pintura o el dibuix. El contacte amb la música no només fa que el nen gaudeixi, sinó que també afavoreix la capacitat imaginativa.

Establir una rutina

Un altre benefici que té aprendre música des de petits és que ajuda a establir una rutina. Una rutina que els permetrà seguir avançant en l’aprenentatge musical, però també es trasllada a altres nivells. Ajuda a crear disciplina. 
Si vols que el teu fill/a s’endinsi en el món de la música, vine al nostre centre i informa’t. Les preinscripcions al curs 22-23 estan obertes. Us esperem!