El trasllat a l’Escola Auró és un pas emocionant per al CEM i ja estem preparats per començar el curs vinent en aquest nou espai. A finals de juny, lliurarem les claus del nostre local actual i iniciarem la tasca complexa de traslladar els quinze pianos, incloent-hi dos pianos de cua, que cedirem a l’escola Auró com a part d’aquesta nova col·laboració. Aquest nou començament i ens brinda noves oportunitats per a la nostra activitat musical i educativa.

La col·laboració amb l’escola Auró: Un nou començament per al CEM

Amb la nova ubicació a l’escola Auró, farem servir pràcticament totes les instal·lacions, incloent-hi uns quinze aules, el teatre i el gimnàs. És important destacar que aquesta col·laboració per compartir espais és una pràctica freqüent a Europa, i ciutats com L’Hospitalet de Llobregat i El Prat ja en gaudeixen. Aquesta col·laboració ens permetrà desenvolupar les nostres activitats sense afectar l’activitat acadèmica habitual de l’escola.

La col·laboració entre el CEM i l’escola Auró s’està preparant per a la signatura d’un conveni en els pròxims dies. A partir del mes de setembre, unirem esforços per oferir una varietat d’activitats musicals, començant amb una orquestra de corda i les activitats “Endevinalles cantades” i “Música i moviment”. Aquest projecte inclourà un total de dotze activitats que seran impartides pels nostres professors.

A més del trasllat, estem experimentant un canvi en la nostra estructura legal. Ens convertim en una cooperativa sense ànim de lucre anomenada EduMusic Coop. Des de la nostra fundació l’any 1980, el CEM ha estat un referent en l’educació musical a la ciutat de Terrassa. Actualment, comptem amb un equip directiu format per professionals de la música i la pedagogia musical, com Ramon Rius, Teresa Marçal i Marc Tost, que aporten una gran experiència i reconeixement en el camp de l’educació musical al nostre país.

La nostra filosofia educativa es basa a atendre les necessitats individuals de cada alumne i adaptar-nos als seus interessos i necessitats. Alhora, entenem que l’estudi de la música requereix esforç, constància i dedicació. No obstant això, creiem que aquest esforç no ha d’estar renyit amb el plaer i la joia d’aprendre. Amb aquesta perspectiva, busquem que el nostre alumnat gaudeixi de l’aprenentatge musical i trobi motivació per esforçar-se, estudiar i millorar. Al mateix temps, reconeixem el poder transformador de la música i com aquesta ens permet ser millors persones.

Per tal de mantenir viva la motivació dels nostres alumnes, promovem la importància de compartir la música, ja que és un acte social. Des de les primeres etapes, els nostres alumnes tenen l’oportunitat de participar en formacions instrumentals i corals, que no només enriquiran el seu aprenentatge musical, sinó que també fomentaran la interacció i la col·laboració entre ells.

Amb una àmplia gamma d’instal·lacions disponibles i una col·laboració engegada amb l’escola Auró, estem preparats per continuar oferint una educació musical de qualitat i fomentar el plaer i el creixement dels nostres alumnes a través de la música.