Des del Centre d’Educació Musical de Terrassa (CEM), volem donar a conèixer quins són els valors que oferim i com marquem la diferència respecte a altres escoles.

L’Escola, fundada l’any 1980, té més de 40 anys d’experiència en Educació Musical, tant per a petits i  joves com per a adults. Des dels seus inicis hi han passat alumnes que compten actualment amb una reconeguda trajectòria professional. El centre va néixer al Passeig Comte d’Egara i actualment està situat al Passeig del Vapor Gran 17, molt cèntric i molt proper a centres d’ensenyament importants a la ciutat. Es troba a 5 minuts a peu de l’estació de FGC de la Rambla o a 15 minuts a peu de l’estació de Renfe Terrassa Centre.

El CEM és un centre Autoritzat per la Generalitat de Catalunya, que certifica que tots el programes impartits en el centre compten amb la garantia de qualitat del Departament d’Educació de la Generalitat. i consta d’un professorat titulat superior especialitzat en pedagogia musical. A més, forma part de l’EMIPAC (Associació Catalana d’Escoles de Música d’iniciativa Privada) i de l’ACCAT (Associació de Conservatoris de Catalunya).

El CEM és una escola que està compromesa amb la seva ciutat, participant en diferents esdeveniments: Cavalcada de reis, Fira Modernista, Fira d’entitats, Festival Didó, Festival de Jazz… És una escola catalana i oberta, arrelada al seu país, la seva llengua i la seva cultura.

Som una escola que valorem per damunt de tot que l’alumne s’ apassioni per la música. Per que això sigui així, treballem molt la motivació positiva i les emocions que la música ens genera, sense deixar de banda la constància i l’esforç en l’aprenentatge. La felicitat musical pot esdevenir un procés d’aprenentatge satisfactori. Tanmateix, seguim els principis de l’Educació més actual i valorem l’estudi competencial, sense pressionar l’alumnat amb objectius inassolibles ni amb un volum d’estudi inabordable, aspectes aquest molt comuns en centres d’ensenyament musical.

Brindem l’oportunitat d’un ensenyament personalitzat d’horaris i la lliure tria d’instrument . L’escola està organitzada per nivells, i s’adapta al les necessitats i interessos dels alumnes. A més, ofereix un tracte proper i familiar, on cada alumne és important. L’Escola també és un lloc on pares, mares i fills poden compartir un espai d’aprenentatge musical, ja que oferim classes obertes d’instrument. A més, oferim activitats diverses per a incrementar el gaudi musical de l’alumnat: coral, conjunts instrumentals, combos, audicions, concerts, etc. Quan la música es comparteix, el gaudi es multiplica!

Al CEM hi tenen cabuda des de nadons fins a persones de diferents edats que volen fer de la música el seu mitjà d’expressió. És per aquesta raó que oferim diferents programes pedagògics, que s’estableixen per nivells (des dels 8 mesos fins a adults). 

És molt important l’oficialitat del centre en el que respecta el Grau Professional de Música,-Conservatori professional de música- que consta de 6 cursos i titulació oficial en acabar.

T’interessa començar a gaudir de la música? Vine a conèixer el centre i t’oferim tota la informació que necessitis. Actualment estan obertes les preinscripcions al curs 2022-23, però si vols començar ara a fer música, t’oferim un pla personalitzat per que no hagis d’esperar a setembre.