Tocar un instrument dins una orquestra sempre resulta cridaner. Té un ”no sé què” que desperta la curiositat de molts. Et convidem a llegir aquest article, on trobaràs quins són els beneficis que comporta formar part d’una de les agrupacions musicals de Terrassa, les del CEM, una escola d’una llarga tradició musical.

L’oportunitat de formar part d’una orquestra és una cosa única. I si aquesta oportunitat es dona des d’una primerenca edat, serà la causa de records inoblidables. A més a més, des del CEM, també animem als adults a participar-hi, per a submergir-se en aquesta experiència, perquè mai és tard per a trobar el meravellós camí com a músic.

Tocar dins una orquestra t’ajudarà a aprendre valuosos principis sobre el bon funcionament tant individual com social. Aprendràs a respectar a l’altre, quelcom fonamental per a la convivència social i tot el que implica com a músic, des de saber escoltar-te a tu mateix, com als teus companys/es, fins a saber gaudir de manera respectuosa dins una orquestra. Compartir aquesta vivència dins una agrupació musical, pot fer de la música el teu projecte de vida, on tocar un instrument esdevindrà un estudi motivador i d’aquesta manera un aprenentatge significatiu.

El CEM és una escola catalana i oberta, amb un fort arrelament al país, la seva llengua i la seva cultura. Terrassa té una forta tradició musical i l’escola s’implica en tots els esdeveniments que la ciutat ofereix (cavalcada de reis, Fira Modernista, Fira d’entitats, Festival de Jazz) entre altres. A més, col·labora amb els òrgans de participació (Consell de les Arts de Terrassa i el Consell de Districte). Per això comptem amb les agrupacions musicals  de Terrassa més populars. L’objectiu és que hi hagi un compromís amb la societat en la qual vivim.

L’escola CEM és un centre actiu on creiem que l’alumnat ha d’experimentar la sensació de comunicació musical davant d’un públic. Per aquest motiu, organitzem concerts, activitats i audicions adreçades a tots ells.

El centre ofereix diferents especialitats musicals, per tal de que l’alumnat pugui triar la que més encaixa amb el seu perfil de músic. Les titulacions que s’obtenen són oficials i autoritzades pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. A continuació t’indiquem quines són aquestes:

– Instruments d’Orquestra

– Música Antiga

– Música Tradicional

– Música Moderna

– Instruments Polifònics

– Especialitat de Cant

Aquestes especialitats compten amb l’oportunitat d’estudiar i participar dins d’una de les 4 agrupacions musicals a Terrassa que disposem. Des de CEM oferim a l’alumne l’oportunitat de participar en un Conjunt de cambra, en una Big Band, en un Combo, en una Banda orquestra i a un cor.

Totes són agrupacions musicals a Terrassa on l’alumne pot gaudir la música de manera conjunta i poder fer un tast o especialitzar-se en aquests conjunts i esbrinar quin és el que s’adequa més al seu perfil. A més l’escola CEM compta amb un nombre d’especialistes musicals i pedagògics que guiaran a l’alumne en el seu procés d’aprenentatge.

T’has quedat amb les ganes de saber-ne més? Apropa’t a la nostra escola i demana tota la informació que vulguis sobre les nostres agrupacions musicals a Terrassa i comença el teu camí com a músic!