Masterclass de l’orquestra de corda amb Marta Roma

El passat 8 de març, la violoncelista i cantant Marta Roma va dur a terme un taller-masterclass amb els alumnes de l’Orquestra de Corda de Grau Professional, que portava per títol “STRINGS&JAZZ”. Aquesta activitat forma part del currículum de l’assignatura d’Orquestra de Corda. 

L’objectiu era introduir diferents tècniques i recursos per tastar nous estils amb els instruments de corda, sovint encasellats a la música clàssica. A través d’una metodologia pràctica, tocant i creant conjuntament, els alumnes van treballar la improvisació i l’harmonia aplicada a l’instrument, així com l’oïda, i tot amb petits exemples de jazz.

Marta Roma, violoncel·lista i cantant meravellosament versàtil, ha desenvolupat el seu propi enfocament personal i creatiu per a la improvisació amb grans artistes com Gary Burton, Alejandro Sanz, Dream Theater, Susana Baca, A.R Rahman i molts altres.

És llicenciada en Educació Musical a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC- Barcelona, 2011) i diplomada en Performance al Berklee College of Music de Boston (2014), estudiant amb violoncel·listes com Eugene Friesen i Mike Block. També és llicenciada Summa Cum Laude en el Màster en Música Contemporània a Berklee Global Jazz Institute (BGJI, 2016). Ara, la Marta treballa en el seu primer àlbum mentre desenvolupa la seva carrera professional fent, ensenyant, gravant i escrivint música nova.

Els alumnes van gaudir molt de la masterclass i van acabar la sessió obrint les portes de l’aula a les famílies per mostrar el resultat d’una estona d’improvisació amb els seus instruments de corda.

  

Masterclass de jazz amb Pol Oñate (Festival Jazz Terrassa 2019)

Dins de la progamació del Festival Jazz Terrassa 2019, el dissabte 16 de març va tenir lloc la Masterclass amb el pianista i professor del CEM Pol Oñate, organitzada pel CEM.

La masterclass va girar al voltant de l’escolta i la presència, recursos per millorar-les, quines implicacions tenen en el nostre cos i en l’instrument, i a l’hora de tocar en grup i en la improvisació.