El festival està organitzat pel CEM, l’Ajuntament de Terrassa i l’Associació Amics de la Música de Terrassa

El binomi música i titelles ha estat el protagonista d’un cap de setmana dedicat als més petits. El Festival Didó va arrencar la seva segona edició divendres a la tarda al vestíbul del Teatre Principal. La pluja va obligar a canviar l’ubicació inicial que s’havia previst a la plaça a la plaça Didó davant del monòlit al titellaire Ezequiel Vigués, més conegut pel seu sobrenom de Didó. “El persotage de Didó va ser un senyor que va córrer món, va voltar per Barcelona i després va anar a París, on va muntar un cabaret i diferents espectacles fins que es va convertir en un home de teatre. En tornar a Barcelona, amb 50 anys va començar a fer titelles i va crear un personatge basat en el guinyol italià i va fer escola amb el titella català”, explica Ramón Rius, director del Festival.

Durant tot el cap de setmana l’escenari principal ha estat a la plaça del Vapor Gran, on propostes tradicionals i innovadores han ofert espectacles de música i titelles per a un públic familiar. A més, en aquesta segona edició, el Festival ha ampliat espais i també ha ofert espectacles al Teatre Principal i a l’Auditori Municipal.

Arnau Colom, de la companyia Forani Teatre, ha destacat el tret distintiu del festival: “De festivals de titelles n’hi ha i molts, perquè per sort Catalunya és un territori on aquest gènere està molt consolidat. El que no passa tant sovint és que es jugui amb el concepte de música i titelles, que són els eixos d’aquest festival”.

Per atraure més públic i atrapar als infants dins el món de les titelles, el Festival Didó ha organitzat dos espectacles itinerants pels carrers del centre de la ciutat. Dissabte al matí, l’‘Harmònium rondallaire’ va transportar contes musicats amb la seva bicicleta. I diumenge va ser el torn de ‘Circumloqui’, el circ de titelles més petit del món.

A banda dels onze espectacles programats, durant tot el cap de setmana, els més menuts han pogut gaudir també de diferents tallers de construcció de titelles i maquillatge. Tot plegat, una barreja d’innocència, humor i música en directe que ha fet que un any més el Festival Didó sigui un gran èxit.

Font: terrassadigital.cat