El festival Simfònic és una iniciativa pionera a l’estat espanyol que organitza 80 concerts simultanis i gratuïts a diferents punts emblemàtics del país.

El CEM – Escola de Música i Grau Professional de Terrassa participarà per tercera vegada consecutiva al festival Simfònic, una iniciativa que aplega una vuitantena de concerts simultanis a diferents punts emblemàtics del país i que aglutina a més de 4.000 estudiants de música d’escoles de música de Catalunya i les Illes Balears.

Tot i que en un principi havia de tenir lloc al Zoo de Barcelona, el CEM actuarà finalment a l’Arxiu Històric de la Corona d’Aragó, a la ciutat de Barcelona amb la seva Orquestra de Corda, l’Encemble i una de les orquestres de cambra de grau professional del centre. L’acte tindrà lloc aquest proper dissabte, 11 de juny a les 18:30h i l’entrada és gratuïta.

Per Ramon Rius, director del CEM, “és una gran oportunitat pels nostres alumnes participar en un esdeveniment d’aquesta magnitud que apropa a estudiants de música de tot el país a tocar en entorns emblemàtics i històrics de forma simultània”.

Una de les particularitats d’aquest esdeveniment és, precisament, la simultaneïtat, és a dir, que tots els concerts començaran alhora a tots els municipis participants. A més, acabaran a les 19h amb la interpretació de la mateixa cançó, Qualsevol nit pot sortir el sol, en honor al padrí d’aquest any: el cantautor Jaume Sisa.