Aprendre a tocar un instrument, el mètode del CEM

Vols aprendre a tocar un instrument? Ja saps quin t’agradaria? I de quina manera? Al següent article et presentem quina és l’oferta musical i la metodologia amb la qual el CEM, Centre d’Educació Musical de Terrassa fa anys que forma als seus alumnes. Tens ganes de ser músic? Endavant!

L’Escola CEM, és una Escola de Música i Centre d’Ensenyaments Artístics Professionals de Música d’iniciativa privada, amb una llarga tradició musical. Consta de professionals de la música i de la pedagogia musical motivats a guiar a l’alumnat en el seu procés d’aprenentatge musical.

El centre té com a objectiu fer de la música un mitjà d’expressió i de gaudi en l’alumnat. Ens definim com una escola catalana i oberta, compromesa amb la societat. Valoren molt l’arrelament amb el país, la llengua i la cultura. És per això, que l’escola participa en els diferents esdeveniments que la ciutat de Terrassa ofereix.

La nostra escola anima des de ben joves a aprendre a tocar un instrument musical, concretament des dels 6 anys s’aposta per oferir a l’alumnat l’oportunitat de triar un instrument musical. El centre consta de grans professionals especialitzats en diversos instruments. Aquests estan agrupats en departaments. T’agradaria ser un nou Louis Armstrong? Vine al departament de vent a tocar la trompeta o si ho prefereixes, pots tocar el clarinet, la flauta travessera i el saxo. 

Ets més de corda? Vine al departament de corda a provar el violí, el violoncel i el contrabaix… O si més no, el gran protagonista de la corda, el piano, que el trobaràs al departament de piano! I si ets dels que els ‘agrada el Barroc, t’animem que provis el clavecí. Si ets un apassionat de la percussió, t’animem que provis amb la bateria. I si finalment, el que desitges és fer de la teva veu un instrument, t’esperem al departament de cant i cors. Ja veus que en tenim per a tots!

La nostra metodologia dona èmfasi en el gaudi musical. Oferim un ensenyament competencial i vivencial. No volem caure en l’ensenyament memorístic i atabalar a l’alumne amb molts continguts… és per això, que enfoquem l’estudi i l’aprenentatge per competències que l’alumne pugui assolir. També treballem per projectes que desperten l’emoció i la curiositat de l’alumnat i els motiven a aprendre i gaudir alhora.

Per tal que l’alumnat estigui motivat, considerem que la música s’ha de compartir. Per això, des de ben aviat oferim a l’estudiant participar en formacions instrumentals i corals, on l’alumne ho pot compaginar amb l’estudi individual. i així resulta una bona manera per aprendre a tocar un instrument. Volem atendre a l’alumnat de manera personalitzada i cobrint les necessitats individuals, adaptant els seus interessos, per tal que l’aprenentatge sigui més significatiu.

Finalment, el centre musical ofereix un departament de psicopedagogia, que ajuda i orienta a tot l’alumnat per aconseguir el millor d’ells. Són molts els beneficis d’aprendre a tocar un instrument, des de millorar la creativitat, enfortir la memòria, incrementar la disciplina, treballar la paciència, millorar la coordinació, fins a reduir la depressió i l’ansietat en el cas dels joves i adults. Però sobretot, a gaudir de la música en la mateixa pell.
No t’ho pensis més i vine a aprendre a tocar un instrument! Descobreix quin és el teu instrument i comença a gaudir de la música! T’esperem a l’Escola CEM a Terrassa! Contacta amb nosaltres.