Des que el 2014 va rebre l’autorització del Departament d’Ensenyament per a impartir el Grau Professional de música en totes les especialitats, el CEM Escola de Música-Conservatori avança cap a la consolidació dels diferents departaments d’aquests estudis reglats. En aquesta ocasió, des del Departament de Música Moderna i Jazz, que va ser presentat a finals de setembre, el CEM inicia un nou projecte de col·laboració amb el Taller de Músics de Barcelona, que s’han unit per crear a Terrassa un Grau Professional de Música Moderna i Jazz de referència. Dins del pla d’estudis, es crea un “Itinerari Taller de Músics”, focalitzat en les àrees de continguts de la Música Moderna i el Jazz, amb un enfoc pràctic i flexible, amb grups i combos i flexibilitat horària que fa possible la compaginació dels estudis i que dóna opció a la simultaneïtat d’estudis amb ESO i Batxillerat.

Les proves d’accés al Grau Professional del CEM es realitzaran a finals de maig (la data està pendent de confirmació quan es publiqui oficialment per part del Departament d’Ensenyament). La matrícula a les proves serà a partir del 30 de març. El CEM també oferirà cursos de preparació al Grau Superior del Taller de Músics, així com itineraris lliures. El Taller de Músics de Barcelona és l’escola superior de Música Moderna de referència del nostre país, nascuda el 1979, i té entre els seus principals objectius la difusió de la música feta a casa nostra i la necessitat d’aprofundir en els aspectes de l’ensenyament musical de nivell superiorcom a eina imprescindible per aconseguir una millor qualitat dels professionals del nostre país.

El CEM MODERN MUSIC DAY

Neix de la mà d’aquest projecte, com una festa de presentació per apropar els estudis oficials del grau professional d’aquesta especialitat als joves de la ciutat i la comarca i per donar-los un espai on poder mostrar la seva passió per aquest estil musical i el seu treball. El focus del CEM MODERN MUSIC DAY estarà situat a la Plaça Vella durant tot el matí del proper dissabte 20 de febrer. Pel seu escenari hi passaran diversos grups del CEM i del Taller de Músics, així com un grup convidat provinent de Suïssa -Lisa’s Panther Sax’n’Funk- dins la seva gira per Catalunya, que actuaran per a tot el públic. En la roda de premsa que ha tingut lloc el dia 17 de febrer a les 13h, s’ha presentat el CEM Modern Music Day i el Director del CEM, Sr. Ramon Rius, i el President del Taller de Músics, Sr. Lluís Cabrera, han firmat en directe el conveni de col·laboració entre aquests dos centres, amb una vigència inicial de dos cursos acadèmics prorrogables.